HUDOBNINY.net

Zoznam tovaru MEINL

Roland Meinl Percussion je popredným výrobcom činelov a iných perkusných nástrojov so sídlom v Gutenstetten v Nemecku. Spoločnosť založil v roku 1951 Roland Meinl.

Spoločnosť Meinl, je výrobcom činel a perkusných nástrojov. Založená bola v roku 1951 Rolandom Meinl-om a dnes ju tvoria dve divízie, Meinl Percussion zameraná na perkusie a Meinl Cymbals, ktorá rozhodne patrí medzi štyri hlavné producentmi činelov na trhu. Sídlo Meinl sa nachádza v nemeckom meste Guttenstetten.
 
Prvá činela pod menom Meinl bola vyrobená už v roku 1952, avšak sériová produkcia sa začala až roku 1959. Veľmi zaujímavé je, že Roland Meinl prijal prvého zamestnanca až roku 1964. O päť rokov neskôr už musela firma postaviť novú budovu pre výrobu činelov a veľkoobchodnú činnosť.
 
Na začiatku 70. rokov vstúpil do chodu spoločnosti Reinhold Meinl, syn zakladateľa Rollanda Meinla, ktorý sa stal prezidentom spoločnosti a je ním dodnes. Sedemdesiate roky celkovo priniesli veľa noviniek - Meinl sa stal prvou spoločnosťou, ktorá začal na činely používať logá či predávať zostavené sety. Tiež rozbehla produkciu bronzových činelov, ktoré sú vyrábané z odlišnej zliatiny, než ktorú používajú všetci konkurenti - vďaka tomu majú aj tak špecifický zvuk. 
 
V 80. rokoch Meinl znovu rozšíril svoje výrobné priestory a postavil centrálu v Neustadte. Tiež uviedol na trh mnoho nových sérií činelov, ktoré sa stali v podstate akýmisi best-seller, napríklad radu Headliner alebo Dragon Pro. Podobný rozvoj nasledoval aj v rokoch deväťdesiatych, na konci ktorých bolo postavené ústredie v americkom Miami. To bolo len potvrdenie výsadné pozície, ktorú si za tú dobu Meinl vydobyl a ktorú má dodnes. 
 
Zoznam umelcov používajúcich Meinl: Chrisa Adlera, Jasona Bittnera, Mika Terrano, Nicka D "Virgilio, branná Dailora, Zaca Farr, Jassko Raatikainena, Dava Mackintosh, Briana Rasmussena...
Viac
na stranu
Zobrazených 31 - 45 z 89 položiek
Zobrazených 31 - 45 z 89 položiek